Komunikace při vyjednávání stavební zakázky - Pelčák, Svatopluk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Cílem diplomové práce je vytvořit a analyzovat marketingové výzkumy a následně posoudit jejich aplikaci do praxe. V teoretické části jsou vymezeny základní marketingové a komunikační znalosti spolu se stručným představením Baťovského Zlína a principů, které v tomto období Baťa využíval. V praktické části práce jsou definovány marketingové průzkumy včetně jejich vyhodnocení. Na základě těchto dat je pak závěrem práce představena koncepce. Hlavním důvodem k tvorbě koncepce je narůstající počet budov, které jsou opravovány bez ohledu na jejich historickou hodnotu a nařízení města. Tato koncepce si proto klade za cíl vytvořit alternativní plán - jak zachovat ojedinělý urbanistický charakter funkcionalistického zahradního města Zlín.

The main objective of the Diploma thesis is to create and analyze marketing researches and evaluate its possibilities of application in reality. There are marketing and communication basics, alongside with brief introduction to Baťa’s Zlin listed in the theoretical part. The practical part of the thesis is focused on defining the methodology of the marketing researches, including its analysis. Based on these information there is a conception created. The main reason to create this conception was rising amount of houses, which are being repaired regardless of its historical value and city regulation. This concept is therefore focused on creation of alternative plan on – how to preserve unique urbanistic character of functionalistic garden city of Zlin.
Communication when negotiating a construction contract
Keywords: Zlín; Marketing; Baťa; Baťovské domky; Architektura; Marketingový průzkum; Stavebnictví.; Zlin; Marketing; Baťa; Baťa Houses; Architecture; Marketing research; Civil engineering.