Konstrukce autosalonu v Jihlavě - Stloukal, Radim (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a posouzením nosné konstrukce autosalonu v obci Jihlava. Návrh byl vypracován ve dvou variantách. V prní variantě byla navržena konstrukce, jejíž hlavní nosný systém tvoří ocelové příhradové vazníky a plnostěnné ocelové sloupy. Ve druhé variantě byla navržena konstrukce z lepeného lamelového dřeva o osových rozměrech 36,0 x 18,5-23,5 m. Druhá zmíněná varianta byla rozpracována podrobně, včetně technické zprávy, statického výpočtu, výkresové dokumentace a výkazu výměr. Konstrukce byla modelována pomocí prutových prvků v programu Scia Engineer, ze kterého byly převzaty vnitřní síly a únosnost konstrukčních prvků byla ověřena ručním výpočtem.

The subject of this thesis is a structural design of a car showroom in municipality Jihlava. For this purpose two different concepts were developed. The main bearing system of the first consists of steel truss girder supported by single profile steel columns. The second idea, a structure with axial ground area 36,0 x 18,5-23,5 m , is made from glue laminated timber. The second mentioned concept was chosen for detailed calculation and documentation. The structure was modelled by 1D member while using Scia Engineer. Results obtained from the computer analysis were taken and main strutctural members were check by manual calculation.
The Showroom Structure in Jihlava
Keywords: Autosalon; konstrukce; statický výpočet; lepené lamelové dřevo; ocel; vazník; rámový roh; zatížení; Car showroom; structure; structural design; glue laminated timber; steel; girder; loads