Facility management staveb - Honusová, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Diplomová práce se věnuje facility managementu staveb se zaměřením na jeho IT nástroje a jednotlivým podpůrným procesům v podniku. Teoretická část se zabývá popisem stavby a jejím životním cyklem, náklady vstupujícími do podniku a jednotlivými procesy i nástroji facility managementu. Praktická část diplomové práce je postavena na dotazníkovém šetření zacílené na podniky, které se aktivně zabývají facility managementem. Stěžejní pro praktickou část práce je proces implementace dvou CAFM systémů a jejich vzájemné porovnání v prostředí Vysokého učení technického v Brně.

This Master´s thesis is centered around facility management and the IT tools and supporting business activities it employs to create properly functioning company. The theoretical part describes key features of a building, its life cycle, necessary business costs involved, and the general description of activities and tools of facility management. The experimental part is based on questionnaire survey answered by respondents that actively implement facility management in their businesses. Crucial component of the experimental part is the evaluation of implementation of two CAFM systems in the Brno University of Technology and the mutual comparison of their properties.
Buildings facility management
Keywords: Facility management; stavba; náklady; CAFM systém; podpůrné činnosti; outsourcing; insourcing; podnik; Facility management; building; costs; CAFM system; supporting business activities; outsourcing; insourcing; business