Měření výpočetního výkonu PLC PFC200 - Majchrák, František (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
V práci sa analyzujú možnosti merania výpočetného výkonu PLC PFC200 od firmy WAGO. Prvú časť práce venujem priblíženiu funkčnosti automatu, jeho využitiu, jednotlivým možnostiam programovania, zoznamujem sa s implementáciou vlastných programových blokov v prostredí embedded Linux a zisťujem jeho prepojenie s PLC prostredím. V druhej časti práce sa sústredím na meranie výkonu, jeho typy, popis certifikovaných meraní a jeho celkové zhodnotenie. V poslednej časti je vysvetlená aplikácia, ktorá zobrazuje vyťaženie celého systému PLC.

The paper analyzes the possibilities of benchmarking PLC PFC200 from WAGO. The first part of the paper is dedicated to functional approximation of the machine, its possible use, individual programming options, to get acquainted with the possibilities of implementing its own program blocks in embedded Linux environment and determine their interconnection possibilities with PLC environment. In the second part I focus on benchmarking, benchmarking types, a description of certified measurements and assessment of measurement. The last part explains an application that displays the load of the entire PLC system.
PLC PFC200 Benchmarking
Keywords: embedded Linux; implementácia programových blokov; meranie výpočetného výkonu; PLC PFC200; vyťaženie systému; WAGO; benchmarking; embedded Linux; implementation of the program blocks; PLC PFC200; system load; WAGO