Nájemné administrativních prostor ve vybraných lokalitách města Brna a faktory, které je ovlivňují - Červinková, Eva (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2018)
Diplomová práce popisuje současný realitní trh s komerčními objekty ve vybraných městských částech města Brna. Nejprve nabízí pohled na nájem komerčních objektů, poté porovnání výše obvyklého nájemného v jednotlivých městských částech. Zhodnocuje, které faktory ovlivňují výši nájemného. Dále je vyhotovena databáze inzerovaných kancelářských prostor v jedenácti městských částech města Brna. Výsledné údaje jsou zpracovány do tabulek, grafů a map. Závěr diplomové práce je věnován vyhodnocení výsledků průzkumu realitního trhu.

The diploma thesis describes the eal current estate market with commercial objects in selected city districts of Brno. At first, it offers a view of renting commercial buildings, then comparing the usual rental rates in individual urban areas. It evaluates which factors affect the amount of rent. Furthermore, a database of advertised office space in eleven districts of the city of Brno is being prepared. The resulting data is processed into graph and map charts. The conclusion of the diploma thesis is devoted to the evaluation of the results of the survey of the real estate market.
Rent Rates in Office Premises in Brno and the Influencing Factors
Keywords: Administrativní prostory; kancelář; realitní trh; nájem; výše nájemného; ovlivňující faktory; cenová mapa; Administrative spaces; office; real estate market; rental; rental rates influence factors; price map