Sociální síť s prvky sémantického webu - Jedličková, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato práce se zabývá internetovými sociálními sítěmi a trendy v aktuálním vývoji sémantického webu. Popisuje vývoj webové aplikace - komunitního portálu, vystavěného na PHP. Aplikace obsahuje moduly pro prezentaci organizací a událostí strojově čitelným způsobem, s napojením na mapovací systém Google Maps.

This thesis concerns Internet social network and trends in evolution of Semantic Web. It describes development of a web application - community portal, built on PHP. Application contains modules providing machine readable presentation of organizations profiles and events and is connected to Google Maps web mapping service.
Social Network with Elements of Semantic Web
Keywords: Sociální síť; Sémantický web; Komunitní portál; Google Maps; Mikroformáty; RDF; OWL; PHP; JavaScript; Social network; Semantic Web; Community portal; Google Maps; Microformats; RDF; OWL; PHP; JavaScript