Nízkopříkonový internetový server - Dohnal, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Náplní této práce je popis základních mechanismů správy paměti a přístupu k periferiím prostřednictvím sběrnice EBI u mikrokontroléru rodiny ARM9. Dále je řešeno připojení fyzického rozhraní ethernetu, SD/MMC karet k zařízení, návrh a konstrukce vývojového kitu s možností připojení pevného nebo SSD disku. Druhá polovina je zaměřena na operační systém Linux, jeho modifikaci pro rodinu mikrokontrolérů ARM9 a instalaci programových balíků.

The aim of this work is to describe the basic mechanisms of memory management and access to peripherals via EBI at the ARM9 microcontroller family. It is a solution for connecting physical ethernet interface, SD / MMC card to the device and design a development kit with the ability to connect a hard or SSD drive. The second part is aimed at operating system Linux, its modification for the ARM9 family of microcontrollers and installing software packages.
Low-power internet server
Keywords: ARM9; AT91SAM9260; EBI; CompactFlash; SDRAM; NAND Flash; DataFlash; IDE; Bootstrap; U-Boot; Linux; Ängstrom; SAMBA; CIFS; PHP; MYSQL; DLNA; ARM9; AT91SAM9260; EBI; CompactFlash; SDRAM; NAND Flash; DataFlash; IDE; Bootstrap; U-Boot; Linux; Ängstrom; SAMBA; CIFS; PHP; MYSQL; DLNA