Aktivní anténa se zdvojovačem kmitočtu - Tomíček, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Tato práce je zaměřena na analýzu planární antény pracující na dvou kmitočtech s využitím zdvojovače kmitočtu. Je zde popsán návrh antény i její modelování v programu ANSOFT Designer. Je zde kladen požadavek, aby pracovní frekvence byly 900 MHz a 1,8 GHz a aby anténa pracovala s vidy TM10 a TM01.

This thesis deals with the analysis of a planar antenna operating at two frequencies with use frequency doubling. The design and simulation of the antenna in ANSOFT Designer is described. The antenna is designed for two operating frequencies 900 MHz and 1.8 GHz. The antenna is required to operate TM10 mode and TM01 modes.
Frequency doubling active antenna
Keywords: Planární anténa; zdvojení kmitočtu; ANSOFT Designer; aperturové buzení; osový poměr; HEMT.; Planar antenna; frequency doubling; ANSOFT Designer; aperture feeding; axial ratio; HEMT.