Návrh komponent hnacího ústrojí formulového vozidla - Kolečář, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Práce se zabývá popisem hnacího ústrojí formulového vozidla. Poznatky z teoretického rozboru v úvodu práce jsou použity v konstrukční části zabývajícího se návrhem komponentů vozidla Formule Student. S konstrukčním návrhem souvisí výpočet zátěžných stavů hnacího ústrojí, pevnostní výpočet hnacích hřídelí, unašečů homokinetických kloubů a příruby rozety. Navržené komponenty jsou řešeny pomocí metody konečných prvků v programu Ansys Workbench.

This batchelor´s thesis deals with description of formula student drivetrain components. Knowledge acquired in the theoretical part is applied in construction part of thesis. With structural design relates determination of drivetrain loading, stress analysis of driveshafts, stub axles and sprocket´s flange. All components were designed by using finite element method in software Ansys Workbench.
Formula Student Drivetrain Components Design
Keywords: hnací ústrojí; Formula Student; TU Brno Racing; hnací hřídele; unašeče kinetických kloubů; drivetrain; Formula Student; TU Brno Racing; driveshaft; stub axle