Návrh inovace termoformovacího stroje - Sipták, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Cílem práce je navrhnout inovaci termoformovacího stroje tak, aby se eliminovala složitá výměna rozdělovníku nahrazením trvalého nastavitelného kusu. Diplomová práce ukazuje aplikaci automatizace ve výrobě u malé potravinářské firmy, a proto obsahuje popis problematiky využívání současných automatizačních prostředků v podmínkách malých a středních firem (SME – Small and Middle Enterprise). Práce popisuje řešení univerzálního rozdělovníku tlakového vzduchu a jeho ovládání prostřednictvím řídicích systému, který je realizován jednoúčelovou deskou, osazenou mikroelektonickými součástkami. Na závěr je proveden ekonomický rozbor navrženého řešení.

The aim of the thesis is to propose the innovation of thermomould machine so that the complicated substitution of the distribution plate is eliminated. The diploma thesis documents the application of automatization in a small food processing company and contains a description of problems connected to the use of automatization in small and middle enterprises (SME). The thesis describes the solution of the universality of the distribution plate and its control by means of an operating systém that is implemented with a single-purpose board that is equipped with microelectronic components. The thesis ends with an economic analysis of the suggested solution.
Innovation design of thermomould machine
Keywords: Termoformovací stroj; blistr; rozdělovník; forma.; Thermomould machine; blister; distribution plate; form.