Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Laštůvková, Tereza (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Tato bakalářská práce na téma „Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení“ se zabývá finanční analýzou prováděnou ve společnosti PŘÍHODA s.r.o. v letech 2009 – 2013. V první kapitole jsou definovány cíle bakalářské práce a údaje o podniku. Druhá kapitola je zaměřena na teoretická východiska finanční analýzy. Ve třetí kapitole je proveden již samotný rozbor finanční situace vybraného podniku a v poslední kapitole jsou předloženy návrhy na zlepšení problematických oblastí, které byly identifikovány ve třetí kapitole.

This bachelor´s thesis on „Evaluation of the Financial Situation of a Company and Proposals for its Improvement“ deals with a financial analysis performed at PRIHODA Ltd. in years 2009 – 2013. The first chapter defines the aims of the bachelor´s thesis and information about the company. The second chapter focuses on the theoretical basis of financial analysis. In the third chapter there is already done the analysis of the financial situation of the chosen company and in the last chapter there are proposals to improve the problem areas that were identified in the chapter three.
Evaluation of the Financial Situation of a Company and Proposals for its Improvement
Keywords: Finanční analýza; horizontální a vertikální analýza; poměrové ukazatele; rozdílové ukazatele; rozvaha; výkaz zisků a ztráty; cash flow.; Financial analysis; horizontal and vertical analysis; ratio indicators; differential indicators; balance; profit and loss statement; cash flow.