Výroba bezrámových slévárenských forem - Křížová, Irena (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Cílem bakalářské práce je provedení literární rešerše výrobních metod bezrámových slévárenských forem. A celkové zhodnocení výhod a nevýhod oproti formování za pomocí rámů.

Aim of this work is to undertake a literature review of production methods frameless casting molds. Overall evaluation of the advantages and disadvantages compared to shaping using frames.
Manufacture of flaskless foundry moulds
Keywords: bezrámové formy; hot-box; croning; disamatic; směsi; vodní sklo; bentonit; unframed form; hot-box; croning; disamatic; mixture; water-glass; bentonite