Diagnostický průzkum a hodnocení mostní konstrukce - Fadrný, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá diagnostickým průzkumem a hodnocením mostní konstrukce Most Kaštanová přes Svitavu s ev. č. 380-001. Po provedení vizuální prohlídky, diagnostických zkoušek na konstrukci a odebrání jádrových vývrtů z konstrukce došlo k vyhodnocení materiálových charakteristik betonu v laboratoři. Poznatky z laboratorního měření jsou shrnuty v závěru práce, který se zaměřuje na zhodnocení současného stavu Mostu Kaštanová přes Svitavu a představuje různé varianty postupů, které přispějí k prodloužení životnosti mostní konstrukce.

This diploma thesis targets on diagnostics and assessment of bridge structure Most Kaštanová přes Svitavu, reg. number 380-001. Concrete material characteristics have been assessed in laboratory, after visual inspection, diagnostical testing and sample core drilling were made. Findings from laboratory tests are summarized in the conclusion of the thesis. It focuses on an evaluation of current bridge condition and presents various options that will help polong lifetime of the bridge.
Diagnostics and assessment of the bridge structure
Keywords: Diagnostika železobetonového deskového mostu; beton; nedestruktivní zkoušení; jádrové vývrty; nasákavost; odolnost betonu proti chemickým rozmrazovacím látkám; rezonanční metoda; ultrazvuková impulsová metoda; modul pružnosti; pevnost v tlaku; Diagnostics of a reinforced slab bridge; concrete; non-destructive testing; core samples; absorption; resistance of concrete to defrosting chemicals; resonance test; ultrasonic pulse velocity test; modulus of elasticity; compressive strenght