Simulátor funkce FM-CW dálkoměru - Bačík, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Táto práca popisuje problematiku návrhu simulátoru FM-CW diaľkomeru. Výber optimálnej metódy realizácie. Práca informuje o základných vlastnostiach kontinuálne pracujúcich radarov. Práca zahrňuje analýzu chybovosti reálneho diaľkomeru a numerický odhad maximálnej chyby celého reálneho zariadenia. Obsahuje detailné blokové schéma simulátoru funkcie FM-CW diaľkomeru a počítačovú simuláciu funkcie generátora kmitočtovo modulovaného signálu, demodulátoru. Ďalej práca zahŕňa úplné konštrukčné podklady pre realizáciu prípravku a základné funkčné overenie

This thesis describes design of Simulator FM-CW range finders. It is choosing the optimal method of realization and inform about basic properties of continuous working radar. The work includes an analysis of errors in real rangefinder and a numerical estimate of the maximum error in real devices. Contains detailed block diagram of simulator FM-CW range-finder and computer simulation of function generator frequency modulated signal, demodulator. Further work includes the complete construction documents for the preparation and implementation of basic functional verification
Simulator of the FM-CW rangefinder function
Keywords: Elektromagnetické vlnenie; FM-CW diaľkomer; kontinuálne pracujúce diaľkomery; antikolízny radar; FPGA; kmitočtový modulátor; kmitočtový demodulátor; softwarové rádio; Electromagnetic waves; FM-CW rangefinder; continuously operating rangefinder; anti-collision radar; FPGA; frequency modulator; frequency demodulator; software radio