Návrh rozvoje značky malého podniku při vstupu na B2B trh - Puksa, Virág (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na rozvoj značky ReThink, studentské iniciativy, která vyrábí udržitelný textilní merch pro hodnotově orientované organizace. Teoretická část představuje klíčové pojmy týkající se identity značky, jejího positioningu a B2B brandingu. Analytická část zkoumá interní identitu značky, očekávání zákazníků, trendy na trhu a konkurenční prostředí. Na základě kvalitativního výzkumu a interní analýzy práce identifikuje hlavní výzvy v oblasti brandingu, jako je zastaralé vnímání značky nebo nekonzistentní identita. Návrhová část doporučuje konkrétní zlepšení v oblasti vizuální a verbální komunikace, definuje jedinečnou hodnotovou nabídku a pomáhá ReThink repositionovat se jako spolupracující a udržitelný B2B partner.

This bachelor thesis focuses on the brand development of ReThink, a student-led initiative that produces sustainable textile merchandise for mission-driven organizations. The theoretical part introduces concepts related to brand identity, positioning, and B2B branding. The analytical part examines the brand’s internal identity, customer expectations, market trends, and the competitive landscape. Based on qualitative research and internal analysis, the thesis identifies key branding challenges, such as outdated positioning and inconsistent identity. The final proposal recommends actionable improvements in visual and verbal communication, clarifies ReThink’s unique value proposition, and repositions the brand as a collaborative, sustainable B2B partner.
Brand development proposal for a small business when entering the B2B market
Keywords: značka; rozvoj značky; identita značky; B2B trh; umístění značky; příslib značky; konkurence; zákazníci; trendy; branding; brand development; brand identity; B2B market; positioning; brand promise; competition; customers; trends