Rodinný penzion, Slavkov u Brna - Šmídová, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Předmětem bakalářské práce je vypracovat projekt rodinného penzionu. Jedná se o novostavbu na okraji zastavěného území, obce Slavkov u Brna, umístěnou na rovinatém terénu. Objekt má dvě nadzemní podlaží. V prvním nadzemním podlaží je umístěno zázemí penzionu, ve druhém nadzemním podlaží se nachází byt majitele. Zdivo je provedeno ze zdícího systému POROTHERM, stropní konstrukce je tvořena POT nosníky a keramickými vložkami MIAKO. Objekt je zastřešen sedlovou střechou.

The subject of the thesis is to develop a project of guest house. It is a new building on the outskirts of urban area, the municipality Slavkov u Brna. The building is located on a flat terrain and is consists of two floors. There is the guest house located on the first floor and on the second floor there is owner`s flat. The wall is made of brick system POROTHERM, ceiling construction is made of POT beams and ceramic inserts MIAKO. The building is covered with a gable roof.
Pension, Slavkov u Brna
Keywords: Rodinný penzion; Novostavba; Zděná stavba; Systém POROTHERM; Sedlová střecha; Guest house; New building; Brick building; System POROTHERM; Gable roof