Technická analýza - Němec, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Předmětem diplomové práce je technická analýza – vytvoření investičních strategií. V teoretické části jsou popsána teoretická východiska vztahující se k technické analýze a indikátorům. V praktické části je zmapována současná situace v prostředí investování na forexu – porovnání brokerů, výběr platformy apod. Vlastní řešení potom obsahuje popis investičních strategií, které byly naprogramovány v jazyku Meta Quotes Language 4 a testovány a optimalizovány pomocí genetických algoritmů v prostředí platformy MetaTrader 4. Dále je v práci vypočítána vzájemná závislost investičních strategií.

The subject of my thesis is technical analysis - creation of an investment strategies. The theoretical part describes the theoretical background relating to technical analysis and indicators. The practical part map the current situation in the environment of investing in forex - comparing brokers, choice of platform, etc. The solution contains a description of the investment strategies that have been programmed in Meta Quotes Language 4 and tested and optimized using genetic algorithms in platform MetaTrader 4. In my thesis is also calculated the interdependence of investment strategies.
Technical Analysis
Keywords: Forex; Technická analýza; Investiční strategie; MQL4; Technické indikátory; Backtesting; Genetické algoritmy; Forex; Technical analysis; Investment strategy; MQL4; Technical indicators; Backtesting; Genetic algorithms