Zhodnocení možných přínosů Enterprise Europe Network pro MSP - Jünglingová, Ivana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2009)
Cílem práce„ Zhodnocení možných přínosů Enterprise Europe Network pro MSP“ je popsat a zhodnotit poskytované služby sítě Enterprise Europe Network v konkrétním podnikatelském prostředí. Teoretická část je zaměřena na obecnou charakteristiku malého a středního podniku, jeho význam pro národní hospodářství, finanční řízení a možnost získání podpor MSP a služby sítě Enterprise Europe Network. Praktická část se zabývá popisem konkrétních podniků, které využily služeb celoevropské sítě. Zpracování konkrétních dotazů nám ukazuje přínosy a pomoc této sítě českým podnikatelům.

The goal of the thesis „Evaluation of possible benefits of Enterprise Europe Network for SME“ is to describe and analyze the services of the network in the real business environment. The theoretical part is aimed to characterize a small and middle enterprise, its importance for national economy, financial management, possibilities to obtain financial support and services of Enterprise Europe Network. The practical part is concentrated on decription of the companies which took use of the all-European network. The inquiry of processing shows us benefits and help of the network for Czech enterprisers.
Evaluation of Posible Benefits of Enterprise Europe Network pro MSP
Keywords: Podnik; MSP; celoevropská síť; podpora; přínosy; zhodnocení; podpora; granty; Enterprise; SME; all-European network; support; benefits; evaluation; subvention; grants