Zvedací zařízení zásobníku pastovitých hmot - Mimochodek, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
První část této bakalářské práce se zabývá druhy a rozdělením plnících strojů používaných v potravinářském průmyslu. Druhá část se podrobněji zabývá různými konstrukčními variantami zvedacího zařízení rotační pístové plničky, zejména jejich vlastnostmi, druhem pohonu a použitými komponenty. Výsledný návrh konstrukce je vytvořen v programu Autodesk Inventor 10.

The first part deals with the sorts and a separation of the fillers which are used in the food-processing industry. The second part more deeply describes various construction variants of the lift unit rotary piston filler, especially their properties, sort of the driving mechanism and an used components. Final system design is created in Autodesk Inventor 10.
Lift unit for paste container
Keywords: Plnící stroje; zvedací zařízení; rotační pístová plnička; pohon; návrh konstrukce; Fillers; lift unit; rotary piston filler; driving mechanism; system design