Social Desktop - Schiffer, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem sociálních sítí a jejich vlivem na každodenní používaní osobního počítače. Představuje projekt KDE Silk, který se snaží webové služby do prostředí pracovní plochy integrovat a práci nejen se sociálními sítěmi zjednodušit. V rámci vlastní práce je představen doplněk pro KDE Plasmu - Geoweb, který je implementován jako součást projektu KDE Silk. Geoweb slouží na správu aktuální polohy uživatele s přidanými informacemi relevantními k této poloze. Druhy informací které Geoweb poskytuje, sou dostupné ve formě rozšíření.

This Bachelor thesis describes problem of social networking and its influence to everyday usage of personal computers. It introduces project KDE Silk, which is integrating web services into workspace of desktop environment and making daily work not only with social networks easier and more pleasant. As practical part of this thesis is presented addon for KDE Plasma - Geoweb implemented as part of KDE Silk. Geoweb is used for managing actual user location with additional information relevant to the given position. Various types of information are provided as plugins for Geoweb.
Social Desktop
Keywords: sociální sítě; API; KDE; Plasma; KDE Silk; Geoweb; poloha; Open Street Map; social networking; API; KDE; Plasma; KDE Silk; Geoweb; location; Open Street Map