Návrh testeru akumulátoru pro ruční nářadí - Václavík, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2023)
Tato práce popisuje návrh a realizaci jednoduchého zařízení pro odhad stavu života modulu Li-ion akumulátorů. Jsou prozkoumány základní parametry Li-ion akumulátorů, známé metody pro zkoumání jejich stavu. Jsou analyzovány vlastnosti konkrétního typu akumulátoru a příslušného nabíječe. Je proveden kompletní návrh a realizace zařízení, provedeno měření, záznam dat a jejich analýza. Je vytvořen algoritmus pro rychlý odhad stavu života akumulátoru.

This thesis describes design and realization of simple testing device used to estimate State of Health of Li-ion accumulator pack. Basic parameters of Li-ion accumulators and methods used to examine their state are explored. Specific type of accumulator and its charger are analyzed. Complete device design, device realization, measurement records and their analysis are carried out. Algorithm for quick estimate of State of Health is created.
Design of tester for electric hand tools batteries
Keywords: li-ion akumulátor; testovací zařízení; odhad stavu života; li-ion accumulator; testing device; state of health estimation