Daňová kriminalita v oblasti DPH - Kubíková, Jitka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku daňové kriminality v České republice. V úvodní části jsou popsána teoretická východiska a vymezeny základní pojmy související s danou problematikou. Dále jsou zde analyzovány existující druhy daňových legálních a nelegálních úniků, kritická místa jejich vzniku a výše trestů. Cílem práce je srovnání daňové kriminality s některou z okolních zemí a navrhnout opatření proti daňovým únikům.

Bachelor’s thesis is focused on the issue of tax criminality in the Czech Republic. The first part describes the theoretical background and basic concepts related to the issue. There are also analyzed existing types of legal and illegal tax evasion, critical points of origin and the level of penalties. The aim of this thesis is to compare the tax crime with any of the neighboring countries and to propose measures against tax evasion.
Tax Criminality in VAT
Keywords: daně; daňový systém; daňové úniky; DPH; daňový neplatič; taxes; tax system; tax evasion; VAT; tax defaulter