Ověření osoby na základě snímků sítnice - Drobný, Samuel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2025)
Táto bakalárska práca sa zaoberá biometrickou verifikáciou osoby na základe snímok sietnice oka. Štúdia poskytuje komplexné porovnanie najmodernejších overovacích metód a techník vrátane ich silných stránok, obmedzení a aplikácií. Vyhodnocuje existujúce datasety a navrhuje novú metódu verifikácie kombináciou najlepších vlastností z už overených postupov, s cieľom zvýšiť jej presnosť a efektivitu.

This bachelor's thesis deals with the biometric verification of a person based on images of the retina of the eye. The study provides a comprehensive comparison of state-of-the-art verification methods and techniques, including their strengths, limitations, and applications. It evaluates existing datasets, and proposes a new verification method by combining the best features from already verified procedures, aiming to enhance accuracy and efficiency.
Person Verification Based on Retinal Images
Keywords: biometria; verifikácia; sietnica; biometrics; verification; retina