Obnova hesel archivů ZIP s využitím GPU - Večeřa, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Cílem této práce bylo rozšířit nástroj Wrathion o dosud nepodporované metody šifrování formátu .ZIP a přidat podporu formátu .7z. Práce obsahuje popis použitých technologií a detailní analýzu zabezpečení těchto formátů, stejně tak jako popis návrhů a implementace rozšiřujících modulů. Funkcionalita byla experimentálně ověřena na reálných zařízení. Výsledky měření zahrnují měření doby obnovy hesel, výkonu a zrychlení. Součástí práce je také srovnání s jinými existujícími nástroji.

The main goal of this thesis was to expand tool Wrathion by adding yet unsupported encryption methods of .ZIP format and by adding support for .7z format. This thesis contains the description of used technologies, detailed analysis of formats denoted above, as well as the description of module designs and implementations. All functionalities were tested on real devices. The measurement results contain information about time needed for password recovery, performance and acceleration of the password recovery. The thesis also covers comparison with other known tools.
Password Recovery of ZIP Archives Using GPU
Keywords: ZIP; 7z; obnova hesel; archiv; GPU; OpenCL; šifrování; ZIP; 7z; password recovery; archive; GPU; OpenCL; encrypting