Skleník v botanické zahradě - Stloukalová, Tereza (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Práce je zaměřena na návrh a posouzení ocelové konstrukce. Jedná se o jednopodlažní objekt skleníku botanické zahrady. Výška konstrukce je 10 m a půdorysné rozměry 57x43m. Nosná konstrukce je navržena jako rámová s přidanými kloubově připojenými nosníky. Prostorová tuhost konstrukce je zajištěna tuhými přípoji příčlí. Celá konstrukce je navržena z oceli S235. Opláštění je provedeno z lepeného tabulového skla.

The thesis is focused on the design and assessment of the steel structure. It is a single-storey building of the botanical garden greenhouse. The height of the structure is 10 m and the plan dimensions are 57x43m. The structure is designed as a frame structure with added hinged beams. The spatial rigidity of the structure is ensured by rigid crossbar connections. The whole structure is made of S235 steel. The cladding is made of bonded plate glass.
Greenhouse in the botanical garden
Keywords: ocelová konstrukce; skleník; zasklení; rámový roh; steel structure; greenhouse; glazing; frame corner