Návrh manažerského reportingu a vizualizace dat - Melzrová, Anežka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční situaci firmy fyftstore s.r.o., která se zabývá maloobchodem, na základě výsledků této analýzy pak navrhnout optimalizační řešení, které bude navrhnuto na základě informací získaných analyzováním dat, pořízených z historických záznamů firmy. K zhodnocení finanční situace budou použity vybrané ekonomické ukazatele finanční analýzy, finanční analýza bude zpracována pomocí uživatelsky definovaných funkcí pro MS Excel. Data budou zpracována, pročištěna a provázána v programu MS Excel a jeho doplňku Power Pivot, následně vizualizována budou v programu Power BI.

The aim of this bachelor thesis is to evaluate the financial situation of the company fyftstore s.r.o., which deals with retail. Based on the results of this analysis, propose an optimization solution, which will be designed on the basis of information obtained by analyzing data acquired from historical records of the company. Selected economic indicators of financial analysis will be used to evaluate the financial situation, financial analysis will be processed using user-defined functions for MS Excel. The data will be processed, cleaned and linked in MS Excel and Power Pivot add-on, then visualized in Power BI.
Proposal of Management Reporting and Data Visualization
Keywords: finanční analýza; data; databáze; analýza dat; vizualizace dat; reporting; financial analysis; data; databases; data analysis; data visualization; reporting