Možnosti softwaru SinuTrain Operate 2.6 při programování CNC obráběcích strojů - Vičar, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Diplomová práce se zabývá možnostmi softwaru SinuTrain Operate 2.6, při programování CNC obráběcích strojů. První část této práce je věnována stručnému pojednání o dílenském programování, v softwaru SinuTrain Operate 2.6, možnostem systému ShopTurn a problematice těžkoobrobitelných materiálů. Druhá část je potom zaměřena na zpracování technické dokumentace a návrh výroby zvolené součásti, jejíž obrábění je možno programovat v řídicím systému Sinumerik Operate 2.6 – ShopTurn a praktické ověření NC programu grafickou simulací.

This masters thesis deals with the possibilities of SinuTrain Operate 2.6 software, used for programming CNC machine tools. The first part of the thesis is devoted to concise treatise on workshop programming in SinuTrain Operate 2.6, the possibilities of ShopTurn system and the issue of difficult to machine materials. The second part is focused on the preparation of technical documentation and design of selected component, which machining can be programmed by using the Sinumerik Operate 2.6 – ShopTurn system and practical verification of NC program by using graphical simulation.
Possibilities of SinuTrain Operate 2.6 software in programming of CNC machine tools
Keywords: CNC; řídicí systém; Sinumerik; SinuTrain; ShopTurn; CNC; control system; Sinumerik; SinuTrain; ShopTurn