Považské vojnové múzeum - Všelko, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Diplomová práca rieši návrh moderného Považského vojnového múzea. Budova je situovaná v centre mesta Považská Bystrica. Jedná sa o reprezentatívny 4 podlažný objekt s plochými jednoplášťovými strechami, určený pre širokú verejnosť. Objekt je rozdelený na dva dilatačné celky. A to časť múzeum a časť administratíva. Časť múzeum je monolitický železobetónový skelet s ľahkou jednoplášťovou fasádou. Časť administratíva je murovaný konštrukčný systém a slúžiť bude predovšetkým zamestnancom. Práca obsahuje projektovú dokumentáciu pre realizáciu stavby, vrátane konštrukčných detailov a ďalších posudkov.

The Master’s thesis solves a design of the modern War Museum of the Považie Region. The building is situated in the centre of Považská Bystrica town. It is the representative four-storey building with flat single roofs, intended for general public use. The object is divided into two main parts. There are museum part and administration part. The museum part is a monolithic reinforced-concrete skeleton with light single facade. The administration part is a masonry construction system and it will serves especially for employees. The thesis containes a project of executive documentation including construction details and other assessments.
War Museum of the Považie Region
Keywords: Moderné vojnové múzeum; štvorpodlažný objekt; skelet; jednoplášťová strecha; ľahká jednoplášťová fasáda Kingspan; murovaný systém Ytong; dva dilatačné celky; projektová dokumentácia pre realizáciu stavby; konštrukčné detaily; modern War Museum; four-storey building; sceleton; flat single roofs; light single facade Kingspan; masonry construction systém Ytong; two main parts; project of executive documentation; construction details