Hodnocení obrobitelnosti slitin hliníku - kriteria hodnocení - Bambula, Michael (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá obrobitelností slitin hliníku. Jsou zde popsány problémy, které vznikají při obrábění hliníkových slitin, vliv chemického složení na obrobitelnost. Následující část vyhodnocuje obrobitelnost hliníkových slitin a kriteria pro její hodnocení. V poslední části jsou uvedeny řezné podmínky a řezný nástroj pro hliníkové slitiny.

This bachelor project is directed on aluminum alloys machinability. There are described problemes which originate during aluminum alloys cutting, further influence of chemical composition on machinability. The following part daels with evaluation of aluminum alloys machinability and criteria for its appreciation. In the last part there are introduced the cutting conditions, and cutting tools for aluminum alloys.
Machinability evaluation of aluminium alloyes - critera for evaluation
Keywords: Slitiny hliníku; obrobitelnost; adheze; třísky; Aluminum alloys; machinability; adhesion; turnings