Sportovní centrum Za Lužánkami Brno - Podolská, Hana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Zadání diplomové práce předcházel specializovaný ateliér na téma „Sportovní centrum za Lužánkami Brno“. Výsledkem této práce bylo vypracování komplexního urbanisticko – architektonického návrhu řešené oblasti s důrazem na urbanistický kontext, dopravní obslužnost, funkční náplň apod. Diplomová práce navazuje na předchozí projekt a ve formě studie rozpracovává objekt sportovního centra. Vzniká tak budova, která svou náplní kombinuje rekreační i společenskou funkci a to prostřednictvím sportovních hal a sálů, restaurace, kluboven a pobytového atria. Objekt je členěn na tři části, přičemž prostřední slouží jako hlavní komunikační prostor a propojuje další celky budovy.

A specialized project of „Sports center behind Lužánky Brno“ preceded the diploma thesis. The aim of the project was to develop a comprehensive urban architectural plan with an emphasis on the urban context, transport services, functionality, etc. The diploma thesis develops a previous project and elaborates the compound of the sport center in a form of a study. As a result, there is a building that combines a recreational and social function due to sports halls, restaurants, clubs and residential atrium. The object is divided in three parts, the middle one is used for a main communicative area that connects the other parts of the building.
Sport Centre Za Lužánkami Brno
Keywords: Brno; sportovní hala; atrium; sportovní sály; rekreace a volný čas; železobetonová konstrukce; dřevěné lepené vazníky; průhledy budovou; vzdušnost; předsazená lamelová fasáda; svažitý terén; piloty; Brno; sports hall; atrium; recreation and leisure time; reinforced concrete structure; glued laminated timber; building vistas; airiness; laminated facade; sloped terrain; piled foundations