Laboratorní úlohy pro návrh reproduktorové soustavy - Vydarený, Ján (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Táto práca sa zaoberá vytvorením podkladov pre laboratórne úlohy návrhu reproduktorovej sústavy. V teoretickej časti sú vysvetlené TS parametre a vzorce pre ich výpočet, rôzne typy ozvučníc a výhybky. Práca sa zaoberá výberom vhodného vysoko-tónového reproduktoru k zadanému nízko-tónovému reproduktoru. Boli uskutočnené simulácie uzavretej a bass-reflex ozvučnice, v programe LspCAD. Rovnako v tomto programe boli vytvorené simulácie výhybky reproduktorovej sústavy. Bola vyrobená reproduktorová skriňa, vý- hybka a následné zmerané parametre výslednej repro-sústavy. Posledným krokom bola modifikácia návodov k laboratórnym úlohám.

This work deals with creating the bases for the laboratory tasks of designing the speaker system. The theoretical part explains the TS parameters and the equations for their calculation, the different types of sounding and switches. The work deals with selecting a suitable high-tone speaker to the specified low-tone speaker. Closed and bass reflex simulations were performed in the LspCAD. Similarly, simulation of the loudspeaker network was created in this program too. A loudspeaker box, crossover and subsequent measured parameters of the resulting repro system were produced. The last step was to modify the lab instructions
Laboratory Practices Focused on Loudspeaker System Design
Keywords: TS parametre; vyhýbka; LspCAD; simulácia ozvučnice; simulácia výhybky; reproduktor; reproduktorová sústava; TS parameters; crossover; LspCAD; simulation of speaker box; simulation of crossover; speaker; speaker system