Rodinný dům ve svahu - Heltová, Simona (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2025)
Predmetom tejto bakalárskej práce je navrhnúť novostavbu rodinného domu vo svahu v obci Horný Vadičov. Následne tak spracovať projektovú dokumentáciu pre fázu prevedenia stavby. Dom je navrhnutý pre viac-generačnú rodinu. Súčasťou rodinného domu je aj veľká dvoj garáž. Pri rodinnom dome je navrhnutá projekčná kancelária, ktorá bude slúžiť investorovi pre pracovnú činnosť. Rodinný dom je umiestnený vo svahovitejšom teréne. Samotný objekt má dve nadzemné podlažia. Prvé nadzemné podlažie je z časti umiestené vo svahu. Rodinný dom je založený na základových pásoch. Zvislé nosné konštrukcie sú navrhnuté z keramických tvárnic systému POROTHERM. Objekt je zateplený kontaktným zatepľovacím systémom. Všetky vodorovné konštrukcie v objekte sú monolitické železobetónové. Železobetónové monolitické jednoramenné točité schodisko spája jednotlivé podlažia. Strešnú konštrukciu nad rodinným domom a projekčnou kanceláriou tvorí plochá vegetačná strecha. Výkresová časť bola vytvorená v programe AutoCAD.

The subject of this bachelor's thesis is to design a new family house on a slope in the village of Horný Vadičov. Subsequently, to process the project documentation for the construction phase. The house is designed for a multi-generational family. The family house also includes a large double garage. A design office is designed next to the family house, which will serve the investor for work activities. The family house is located on a sloping terrain. The building itself has two floors. The first floor is partly located on a slope. The family house is based on foundation strips. Vertical load-bearing structures are designed from ceramic blocks of the POROTHERM system. The building is insulated with a contact insulation system. All horizontal structures in the building are monolithic reinforced concrete. A reinforced concrete monolithic single-arm spiral staircase connects the individual floors. The roof structure above the family house and the design office is made of a flat vegetation roof. The drawing part was created in AutoCAD.
Family House on a Slope
Keywords: Rodinný dom; dom vo svahu; plochá vegetačná strecha; POROTHERM; viac- generačný dom; projekčná kancelária; točité schodisko; Family house; house on a slope; flat vegetation roof; POROTHERM; multi- generational house; design office; spiral staircase