Otevřená data a osobní údaje - Cu, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou otevřených dat v rozporu s právem na soukromí a ochranou osobních údajů. Čtenáři přibližuje základní pojmy s tím spojené a jejich usazení v české legislativě. Praktickým výstupem této práce je aplikace pracující s datovými sadami poskytovanými jako otevřená data obsahující anonymizované osobní údaje. Těmito sadami jsou konkrétně záznamy o počtech exekucí na území České republiky a rozdělení populace podle ukončeného vzdělání. Použité datové sady jsou v druhé kapitole analyzovány.

This bachelor thesis deals with the issue of open data and its legal collision with rights for privacy and protection of personal data. It’s purpose is to familiarize the reader with some essential terms regarding this topic and their place in Czech legislation. Practical part of this work is an application working with multiple data sets provided as open data. These data sets contain information about the number of Czech people under distraint and the ratio of people based on their education. These data sets are analyzed in the second chapter.
Open data and personal data
Keywords: aplikace; exekuce; informační zákon; mapa; osobní údaje; otevřená data; vzdělání; application; distraint; information law; map; personal data; open data; education