Aplikace obnovitelných zdrojů energie pro vytápění rodinného domu v Bosně a Hercegovině - Kysilková, Daniela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Diplomová práce se zabývá obnovitelnými zdroji energie a jejich aplikací pro vytápění rodinného domu v Bosně a Hercegovině. Projekt rodinného domu je řešen ve dvou variantách, které jsou podrobně popsány v části B. Varianty jsou v závěru porovnány a vhodnější z nich vybrána pro realizaci. Část experimentálního řešení se zabývá měřením intenzity slunečního záření a teploty vzduchu v Bosně a Hercegovině a současně i v České Republice. Naměřená data jsou zpracována, porovnána a graficky znázorněna. Experimentální část také obsahuje simulaci stacionárního stavu podlahového vytápění zpracovanou v softwaru CalA. Simulace je provedena ve více variantách.

Diploma thesis is focused on renewable energy sources and its applications for heating of family house in Bosnia and Herzegovina. The project contains two design variants which are described in part B in detail. Alternatives are compared in conclusion and the most suitable one is chosen for given building. The part of experimental solution deals with measurement of solar intensity and air temperature in Bosnia and Herzegovina and in the Czech Republic. Obtained data are processed, compared and graphically represented. Experimental part also includes stationary state simulation of floor heating carried out in CalA software. Simulations were made in different variants.
Application of Renewable Energy Sources for the Family House Heating in Bosnia and Herzegovina
Keywords: Obnovitelné zdroje energie; rodinný dům; tepelné čerpadlo; solární systém; biomasa; vytápění; Renewable energy sources; family house; heat pumps; solar system; biomass; heating