Zefektivnění procesu obrábění ložiskových kroužků - Pekař, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2023)
Diplomová práce se zabývá zefektivněním soustružení při obrábění výkovků ložiskových kroužků z oceli 100Cr6. První část je zaměřena na danou problematiku z teoretického hlediska. Následně byla provedena analýza stávajícího výrobního procesu a navržena inovace, která povede k jeho zefektivnění. Součástí práce je provedení zkoušek trvanlivosti nástroje za různých řezných podmínek a jejich porovnání se současným stavem výroby z technického i ekonomického hlediska.

The master's thesis deals with the efficiency of turning in machining of forgings of bearing rings made of 100Cr6 steel. The first part is focused on the problem from the theoretical point of view. Next, an analysis of the existing production process was carried out and an inovation that will lead to its efficiency was proposed. Part of the work is to carry out tool durability tests under different cutting conditions and to compare them with the current state of production from a technical and economical point of view.
Efficiency increasing of bearing rings machining
Keywords: Obrábění; soustružení; ložisko; zefektivnění; náklady; Machining; turning; bearing; increasing efficiency; costs