Penzion - Kryštofová, Iveta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2022)
Předmětem diplomové práce je zpracování projektové dokumentace pro provádění stavby penzionu s téměř nulovou spotřebou energie. Parcela, na niž se projekt navrhuje, se nachází v katastrálním území Znojmo-Louka, v zastavitelné ploše pro rekreaci. Novostavba je samostatně stojící, částečně podsklepená, se dvěma nadzemními podlažími. V jednopodlažním úseku se nachází provozní sektor penzionu včetně prostoru pro stravování, ubytovací jednotky najdeme ve dvoupodlažním segmentu a v suterénu je technické zázemí objektu. Svislý nosný systém je řešen z keramických tvárnic a betonových prolévaných tvarovek použitých v suterénu. Vodorovné konstrukce jsou tvořeny monolitickými železobetonovými deskami. Objekt je zastřešen jak plochou jednoplášťovou vegetační střechou, tak šikmou tříplášťovou střechou z příhradových nosníků. Budova je zateplena kontaktním zateplovacím systémem z polystyrenu. Založení objektu na hlubinných pilotách a základových pasech z železobetonu.

The aim of the diploma thesis is the processing of the design documentation for the construction of a boarding house with nearly zero energy consumption. The plot is located in the cadastre unit Znojmo-Louka, in a buildable area for recreation. The new building is detached, with partial basement, and has two floors. There is a preparation area in the one-storey section, including a dining area. Accommodation units can be found in a two-storey segment. And there is a technical background of the building in the basement. The vertical load-bearing system is made of ceramic blocks and concrete poured fittings used in the basement. The horizontal structures are formed cast-in-place reinforced slabs. The building is covered with a warm flat vegetation roof and a cold roof made of truss girders. The building is insulated with a contact thermal insulation system made of polystyrene. The building is based on deep piles and foundation reinforced concrete strips.
Boarding House
Keywords: Penzion; částečně podsklepený; jednoplášťová plochá vegetační; šikmá tříplášťová střecha; téměř nulová spotřeba energie; Boarding House; with partial basement; warm flat green roof; cold roof; nearly zero energy building