Možnosti silového řízení lineárních pohonů - Merzliakov, Evgeniy (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství)
Tato bakalářská práce se zabývá možností silového řízení lineárních pohonů. Obsahuje rozdělení lineárních pohonů, popis používaného motoru, řídicí jednotky a komunikačního protokolu. Dále obsahuje popis principů, metod regulace, návrh testovacího zařízení a programu v prostředí NI LabVIEW. Rovněž zahrnuje i výsledky měření pomocí navrhnutého softwaru.

This bachelor thesis is about force control possibilities of linear drives. It contains the dividing of linear drives, the description of motion controller and linear drive, which were used for experiment. Also it contains the description of communication protocol, methods and principle of regulation, designing of the experimental equipment and the program in NI LabVIEW as well as the results of measurement with this software.
Force control possibilities of linear drives
Keywords: Tubulární lineární aktuátor; LabVIEW; CANopen; servopohon; lineární motory.; Tubular linear actuator; LabVIEW; CANopen; servodrive; linear drives.