Variantní řešení investičního projektu - Havlínová, Andrea (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Cílem diplomová práce „Variantní řešení investičního projektu“ je popsat investiční projekt, jeho životní fáze a stanovit jeho možné variantní řešení ve smyslu obchodovatelnosti s ním. Na základě zpracovaných analýz a výpočtů, práce poukazuje na rozdíl mezi investičními projekty a stanovuje rizika, která by mohla investorovi vzniknout. Diplomová práce se dělí na teoretickou a praktickou část. Teoretická část charakterizuje pojmy bytové výstavby, bydlení, trh s nemovitostmi, oceňování nemovitostí, projektové řízení stavby a ekonomickou efektivnost projektu. Pro diplomovou práci je zvolen vybraný investiční projekt v dané lokalitě. Praktická část této práce identifikuje lokalitu, určí výpis kategorií bytových jednotek dle investičního projektu, stanoví celkové náklady na investiční projekt, vypracuje analýzu výnosnosti investičního projektu, vypočítá ekonomickou efektivnost investičního projektu a na závěr zhodnotí rozdíly investičních projektů.

The aim of the diploma thesis „Alternative solution of investment project“ is to describe the investment project, its life stages and to determine its possible variant solution in terms of tradability with it. Based on the processed analysis and calculations, the work takes place on the difference between investment projects and determines the risks that could invest arise. The diploma thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part characterizes the concepts of housing construction, housing, real estate market, real estate valuation, construction project management and economic efficiency of the project. The selected investment project in the given locality is chosen for the diploma thesis. The practical part of this work identifies the location, determines the list of categories of housing units according to the investment project, determines the total cost of the investment project, prepares an analysis of the profitability of the investment project, calculates the economic efficiency of the investment project and finally evaluates the differences.
Alternative Solution of Investment Project
Keywords: investiční projekt; životní fáze projektu; stanovení nákladů na projekt; analýza výnosnosti; hodnocení ekonomické efektivnosti; investment project; project life phase; determination of project costs; profitability analysis; evaluation of economic efficiency