Rozpoznávání událostí ve fotbalu z prostoročasových dat objektů ve hře - Čížek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Tato diplomová práce se věnuje automatické detekci událostí ve fotbale. Jejím cílem je uvést čtenáře do této problematiky, diskutovat možná řešení této úlohy a poté detekci událostí realizovat. Práce je zaměřena především na detekci událostí z prostoročasových dat objektů ve hře. Představený způsob realizace tohoto problému spočívá v jeho převedení na úlohu typu značení sekvencí. Taková úloha je poté řešena pomocí rekurentních neuronových sítí LSTM . Výsledek značení sekvencí je nakonec interpretován jako detekované události. Jako produkt této práce vznikla knihovna pro realizaci detekce událostí a experimentování s různými variantami formulace této úlohy jako problém značení sekvencí.

This diploma thesis deals with automatic soccer event detection . Its goal is to introduce reader to this issue , discuss possible ways of solution of this task and then implement event detection . This work aims at event recognition using spatio - temporal data of gaming objects . Introduced way of dealing with event detection lies in its converting to sequence labeling task . Then such task is solved using LSTM recurrent neural networks . Lastly , result of sequence labeling is interpreted as detected events . Library for event detection has been created as the output of this work . This library allow user to experiment with different variants how to formulate event detection as sequence labeling task .
Football Event Recognition for Spatiotemporal Data of Gaming Objects
Keywords: rozpoznávání událostí; fotbal; prostoročasová data; strojové učení; značení sekvencí; umělé neuronové sítě; event detection; soccer; spatio - temporal data; machine learning; sequence labeling; artifical neural network