Přestupní uzel Brno - Merhautova - Krejčí, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Ve své diplomové práci se zabývám návrhem přestavby křižovatky ulic Merhautova a Provazníkova v Brně, aby zde vznikl komfortní přestupní uzel mezi všemi projíždějícími linkami. Přestavba křižovatky zahrnuje návrh nové tramvajové zastávky a úpravu chodeckých tras umožňujících snadný přestup mezi okružními linkami trolejbusů a tramvají.

The diploma thesis deals with the reconstruction of the intersection of streets Merhautova and Provazníkova in Brno in means of to establish a comfortable transit hub between all passing lines. The reconstruction of the intersection includes a proposal for new tram stops and adjustment of pedestrian routes allowing easy transfer between cruise lines, trolley buses and trams.
Transit Hub Brno - Merhautova
Keywords: Přestupní uzel; zastávka MHD; autobusové nádraží; tramvaj; přechod pro chodce; nástupiště; křižovatka; parkoviště.; Hub; bus stop; bus station; tram; pedestrian crossing; platforms; crossroads; parking.