Šifrování nad textovými zprávami pro Android - Balvín, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Cílem této práce bylo navrhnout a implementovat aplikaci, která bude zajišťovat zašifrovanou komunikaci pomocí sítě GSM. Aplikace zvládá automatické šifrování pomocí symetrické šifry při odesílání a dešifrování na požádání při přijmutí zprávy. Aplikace též kontroluje konzistenci zpráv v případě zřetězených zpráv. K aplikaci bylo vytvořeno uživatelské rozhraní, inspirované defaultní SMS aplikací pro operační systém Android a populárním komunikátorem Messenger.

The main task of this thesis was to design and implement an application that would handle encrypted communication using the GSM network. The app is able to handle automatic encryption using a symetric-key algorithm for sending messages and decryption on demand for receiving/reading messages. The app also checks the consistency of received messages for concatenated SMS messages. A simple user interface was also created for this app, taking ideas from default SMS app for Android and popular Messenger.
Message Encryption over Text Messengers for Android
Keywords: Android; aplikace; kryptografie; SMS; GSM; Android; application; cryptography; SMS; GSM