Aktivní aerodynamické prvky automobilů - Mikulášek, Miloš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá vypracováním rešerše na téma aktivní aerodynamické prvky. Práce nás nejprve seznámí se základy aerodynamiky a tvorbou vztlakové síly. Popisuje jednotlivé aktivní aerodynamické prvky, které jsou využívány v automobilech pro zajištění lepších jízdních vlastností.

This bachelor’s thesis is focused on the topic of active aerodynamic components. Bachelor’s thesis explains something about the basics of aerodynamics and generating aerodynamic forces. It also describes the main active aerodynamic components, which are used in automobiles for better driveability.
Active aerodynamic components of automobiles
Keywords: Aktivní aerodynamické prvky; přítlak; křídlo; spoiler; Porsche 911; Active aerodynamic components; downforce; wing; spoiler; Porsche 911