Elektromagnetický rezonátor jako zdroj elektrické energie na železniční trati - Rusková, Miroslava (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Cieľom diplomovej práce bolo navrhnúť elektromagnetický generátor pre účely napájanie signalizačného a bezpečnostného zariadenia na železničných tratiach. Práve elektromagnetický generátorom predstavuje autonómny elektrický zdroj, ktorý v prípade tratí nepokrytých elektroinštaláciou je potrebný hlavne pre bezpečnosť. Práca navrhuje dva typy elektromagnetického generátora a to jeden s nelineárnou tuhosťou, ktoré sú účelne navrhnuté pre prejazdy vlakov s nízkymi frekvenciami.

The aim of the diploma thesis was to design an electromagnetic generator to the purpose of supplying signalling and safety devices on the rail tracks. The electromagnetic generator is a separate electrical source, which is mainly needed for safety in the case of not covered tracks by electrical installation. The thesis proposes two types of electromagnetic generator and one with non-linear stiffness, which are designed for the passage of trains with low frequency.
Electromagnetic energy harvesting resonator for train trackside
Keywords: elektromagnetický generátor; železničná trať; enrgy harvesting; nelineárna tuhosť; MATLAB/Simulink; FEMM; electromagnetic generator; railroad; energy harvesting; non-linear stiffness; MATLAB / Simulink; FEMM