Polyfunkční dům - Nejedlý, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Předmětem této diplomové práce je novostavba polyfunkčního domu v Brně v městské části Pisárky. Objekt bude mít jedno podzemní podlaží a čtyři nadzemní podlaží. V prvním podzemním podlaží se bude nacházet hromadná garáž a příslušenství k bytům. V prvním nadzemním podlaží jsou navrženy kanceláře k pronájmu. Ve druhém až čtvrtém nadzemním podlaží je navrženo osm bytů. Hlavní vstup do objektu a vjezd na pozemek je situovaný ze severovýchodní strany z ulice Vinařská. Polyfunkční dům je navržený ze stěnového konstrukčního systému. Nosná konstrukce prvního podzemního podlaží, prvního nadzemního podlaží a schodišťového prostoru je navržena z vápenopískových bloků, se stropní konstrukcí z monolitických desek z železového betonu. Nosná konstrukce druhého až čtvrtého nadzemního podlaží je navržená, jako montovaná sloupková dřevostavba. Střešní konstrukce bude dvouplášťová, plochá s vegetační vrstvou s extenzivní zelení.

The subject of this thesis is a new mixed-use building in Brno in the part of Pisárky. The building will have one basement and four aboveground floors. In the basement will be a collective garage and apartment accessories. In the ground floor are designed offices for rent. On the first to fourth floor are designed eight flats. The main entrance to the building and the entrance to the property is situated on the northeast side of Vinařská street. The mixed-use house is designed from a wall structural system. The basement basement, first floor and staircase space is designed of lime-sand blocks, with a ceiling construction of monolithic iron concrete slabs. The bearing structure of the second to fourth floors is designed as a timber structure building. The roof structure will be double-skinned, flat with a vegetation layer with extensive greenery.
Mixed-use building
Keywords: polyfunkční dům; kanceláře; byty; hromadná garáž; jedno podzemní podlaží; čtyři nadzemní podlaží; montovaná dřevostavba; vegetační střecha; mixed-use building; offices; flats; collective garage; basement; four aboveground floors; timber structure; vegetation roof