Vytápění mateřské školy - Železná, Karolína (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Bakalářská práce řeší návrh vytápění mateřské školy. Teoretická část představuje problematiku systémů podlahového vytápění. Výpočtová část popisuje konkrétní návrh vytápění objektu nízkoteplotním systémem kombinujícím otopná tělesa a teplovodní podlahové vytápění, návrh přípravy teplé vody a dalších potřebných zařízení soustavy. Jako zdroj tepla jsou navržena tepelná čerpadla vzduch-voda. Nucené větrání je zajištěno vzduchotechnickou jednotkou. Objekt je navržen jako budova s téměř nulovou spotřebou energie.

The objective of the bachelor thesis is a nursery school heating system design. The first, theoretical part, introduces the topic of underfloor heating. The computational part describes the design of a low-temperature heating system combining radiators and water underfloor heating, the design of a hot water preparation and other necessary equipment. Two air/water heat pumps are designated as energy sources. Ventilation is mechanical by air conditioning unit. The school is designed as a nearly zero-energy building.
Heating of kindergarten
Keywords: Vytápění; podlahové vytápění; otopná tělesa; tepelné ztráty; tepelné čerpadlo; příprava teplé vody; nízkoteplotní systém; mateřská škola; budova s téměř nulovou spotřebou energie; Heating; underfloor heating; radiators; heat-loss; heat pump; hot water preparation; low-temperature system; nursery school; nearly zero-energy building