Návrh podnikové infrastruktury na technologii PoF - Pilát, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2024)
Bakalářská práce se zaměřuje na možnost využití plastových optických vláken (POF) jako náhrady za metalickou kabeláž. V první části je zaměřena na historii a vývoj těchto vláken, ve druhé na porovnání jejich vlastností s běžně využívanými kabely, ve třetí na popis základních síťových prvků a základů síťového zabezpečení, ve čtvrté pak na samotný praktický projekt s využitím této kabeláže a zhodnocení jeho ekonomického aspektu a celkového užitku, který vyplývá z projektu.

The bachelor's thesis focuses on the potential use of plastic optical fibers (POF) as a replacement for metallic cabling. The first part is dedicated to the history and development of these fibers, the second part compares their properties with commonly used cables, the third part describes the basic network elements and the fundamentals of network security, and the fourth part focuses on a practical project using this cabling and evaluates its economic aspect and overall utility derived from the project.
Enterprise Infrastructure Design on PoF Technology
Keywords: Plastové optické vlákno; počítačová síť; projekt; zhodnocení; vývoj; Plastic Optical Fiber; Computer Network; Project; Evaluation; Development