Řízení svítidla LED - Jankovský, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Diplomová práce se věnuje světelným zdrojům využívající LED technologií. V teoretické části jsou rozebrány parametre LED, dělení a také výhody a nevýhody, které tato technologie přináší. Dále práce rozebírá způsoby řízení světelných LED modulu. Na základě těchto poznatku je navržený spínaný zdroj pro pouliční LED modul. Řešeni respektuje nároky kladené na tyto zdroje, především velikost účiníku. Funkčnost řešení je dokázaná měřením jednotlivých bloku spínaného zdroje.

The main topics of the thesis are luminaries based on LED technology and methods for driving them. The aim of theoretical part is to offer basic knowledge about LEDs, their categories, advantages and disadvantages. The basic methods for driving LED modules are also presented. Based on these facts the design of LED switching power supply for street lighting is presented. The aim is to reach high power factor. The function of the devices is presented by examining parts of the power supply.
LED luminaire control
Keywords: LED; LED modul; spínaný zdroj; účiník; pouliční osvětlení; LED; LED module; switching power supply; power factor; street lighing