Ekonomická efektivnost investičního projektu - Paulus, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Tato bakalářská práce se zaobírá tématem hodnocení ekonomické efektivnosti veřejné stavební investice. V první části, se věnuje obecné problematice investic, jejich životním fázím a magickému trojúhelníku. Dále pak popisu ukazatelů ekonomické efektivnosti. V závěru teoretické části je popis nákladově-výstupových analýz a popis studie proveditelnosti, použitelné pro veřejnou investici. V praktické části je výpočet efektivnosti rekonstrukce bývalé továrny na knihovnu.

The theme of this bachelor´s thesis is assessment of the economic efficiency of public construction investment. The first part is about general problematics of investing, its life cycle and about magical triangle. Description of criterial economic efficiency ratios follows. The last theoretical part contains desription of input-output analysis and description of feasibility study modified for public projects. The practical part describes and calculates efficiency of the specific investment, revitalization of the brownfield to the public library.
Economic Efficiency of the Investment Project
Keywords: Studie proveditelnosti; Veřejný projekt; NPV; IRR; Knihovna; CBA; CMA; CUA; CEA; Feasibility study; Public project; NPV; IRR; Library; CBA; CMA; CUA; CEA