Zpracování dokumentů specifikovaných jazykem Texy - Bodeček, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Současné prostředky pro publikaci na internetu řeší problém, jak uživateli zjednodušit zadávání dokumentů, které jsou zobrazovány na webových stránkách. Tento problém v minulosti vyřešila knihovna Texy, který je postavena na platformě PHP. Práce spočívá v reimplementaci jazyka Texy pro prostředí platformy Java. V této zprávě je popsán způsob implementace překladače, vytvoření modelu jazyka a formální gramatiky. Práce se zabývá i možnostmi dalšího rozvoje knihovny, zejména pak výstupu do jiných formátů, než je HTML.

One of the problems encountered by today's publishing systems for the web is making it easy for authors to enter content. This problem has been solved in the past by a PHP library called Texy. The goal of this work is to create a new implementation of the Texy language, which will be based on the Java platform. This document describes implementation details of the compiler, the model of the language and the formal grammar used. It also explores potential further development of the library, namely generating output formats other than HTML.
Processing of Texy Language
Keywords: Texy; jazyk; gramatika; překladač; ANTLR; LL; Java; Texy; language; grammar; compiler; ANTLR; LL; Java