Minipivovar se zázemím pro sládka - Paroulková, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Hlavním cílem mé práce bylo vytvořit rodinný minipivovar se zázemím pro sládka na kraji vesnice jménem Kněžičky. Objekt je tvořen ze tří částí a není podsklepen. Hlavní dominantou je dvoupatrová šestiúhelníková věž se sedlovou střechou, ve které se nachází varna, školící místnost a terasa. Na věž navazují další dva přízemní obdélníkové objekty s plochou částečně pochozí střechou. V prvním se nachází prostory k dokvašení piva, skladování potřebného materiálu, stáčení a následně k expedici. Ve druhé části je navrženo jednoduché, ale účelné ubytování pro sládka. Celý objekt je řešen jako rámová dřevostavba. Konstrukční hledisko bylo koncipováno tak, aby spolu jednotlivé systémy a materiály funkčně působily a tím bylo umožněno efektivní využití všech částí celého objektu. Ačkoli je budova netradiční stavbou, nenarušuje celkový ráz vesnice.

The main aim of my bachelor thesis was to create family brewery with accommodation for brewer at the edge of the small village called Kněžičky. Building contents free parts and has no basment. The main dominant of the brewery is hexagonal tower with gabled roof including boiling room, training room and terrace. Two grand rectangle buildings with partly-walkable roofs follows main tower. In the first building are located spaces for the fermentation of the beer, storaging of required material, puring and subsequently expedition. In the second part is designed simple, but useful accomodation for a brewer. Whole building is designed as a wood frame construction. Design consideration has been conceived so that the single parts and materials co-operates alltogether and effective use of all parts of the building is allowed. Nevertheless the building is non-tradicional construction, it doesn´t bother nature of the village.
Mini-brewery with Accomodation for Brewer
Keywords: Minipivovarse zázemím pro sládka; dřevostavba; dřevěný rám; šestiúhelníková věž; pochozí střecha; pivo; Mini-brewery with accommodation for brewer; wood frame construction; wood frame; hectagonal tower; walkable roof; beer